Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 19 ianuarie 2011

Plante de gradina- Trandafirul

Trandafirul pentru dulceata (damasc)

Trandafirul de dulceata, cunoscut si sub denumirea de Trandafirul de Damasc, este o planta care produce flori roz, foarte parfumate, comestibile. Petalele trandafirului de Damasc se utilizeaza la fabricarea dulceturilor, a apelor parfumate si a cosmeticelor.

10 motive pentru care o planta nu infloreste

 






Motivele pentru care o planta nu mai infloreste sunt diverse si depind de nevoile specifice de ingrijire. Iata cateva dintre ele:



1. Nu respecti cerintele plantei legate de expunerea la lumina. Majoritatea plantelor care infloresc au nevoie sa fie expuse direct sau indirect la lumina soarelui timp de 4-6 ore pentru a produce flori frumoase.
2. Unele plante sunt extrem de pretentioase in privinta udatului. In afara de cantitatea necesara de apa specifica fiecarei specii unele dintre ele ca Aechmea sau Violetele africane de exemplu nu sporta sa fie udate pe frunze.  In schimb, in cazul Guzmaniei este recomandat sa-i stropesti frunzele cu apa o data pe zi.
3. De asemenea, un alt motiv pentru care planta nu infloreste poate fi acela ca a fost udata cu apa rece. Este bine ca apa cu care uzi plantele sa fie tot timpul la temperatura camerei.
4. Atentie si la pragul de caldura mai ales pe timp de iarna, cand plantele prefera o temperatura mai scazuta. De asemenea, fereste plantele care infloresc de socuri termice, avand grija sa le obisnuiti treptat cu temperatura inainte sa le scoti primavara pe balcon. Trandafirul japonez este foarte sensibil la schimbarile bruste de temperatura, spre exemplu.
5. Bolile si daunatorii sunt un alt motiv frecvent din cauza caruia planta nu poate produce flori. Pentru a evita raspandirea bolilor este bine sa indepartezi frunzele si florile afectate. In ceea ce priveste daunatorii, insecticidele ii vor indeparta insa este foarte posibil ca, dupa folosirea lor, planta sa nu mai infloreasca in sezonul respectiv.
6. Planta a fost divizata sau transplantata recent. Se intampla adesea ca dupa transplantare planta sa “refuze” sa infloreasca timp de cateva luni sau chiar ani, pana cand se va obisnui cu noua locatie.
7. Florile sunt plantate prea adanc. In cazul in care plantele de apartament au o buna parte din tulpina acoperita de pamant vor avea foliajul sanatos insa este posibil sa nu infloreasca.
8. Un alt motiv pentru care plantele nu infloresc este fertilizarea abundenta. Substantele fertilizante bogate in nitrogen spre exemplu ajuta foliajul sa capete un aspect sanatos insa inhiba dezvoltarea florilor.
9. Daca plantele sunt in varsta este posibil sa nu mai infloreasca. In acest caz este indicat sa colectezi un butas si sa inmultesti planta. E adevarat ca vei astepta un timp pana cand noua planta va ajunge la maturitate insa gandeste-te ca te vei putea bucura din nou de florile preferate.
10. La fel se intampla si in cazul in care plantele sunt prea tinere. Unele specii de plante de apartament au nevoie chiar si de 4-5 ani pentru a atinge maturitatea si a dezvolta flori, mai ales daca au fost crescute din seminte.




Plante de apartament- Orhideea

Orhideea este o floare pe cat de frumoasa, pe atat de pretentioasa si sensibila.  Multe persoane care au achizitionat orhidee, s-au plans de faptul ca planta a murit dupa numai cateva saptamani. Totusi, acest lucru se intampla doar atunci cand planta nu are conditiile necesare. 
      Iata cum poti asigura orhideei un spatiu cat mai placut, care sa o ajute sa se dezvolte in voie: 

Ofera-i lumina
      Orhideea este o planta care are nevoie de foarte multa lumina, asa ca ar fi bine sa fie pozitionata la geam pentru a se bucura intreaga zi de aceasta. Totusi, nu este recomandat sa tii floarea in razele directe si puternice ale soarelui pentru ca frunzele pot fi arse.
De asemeena, pentru a rezista si  iarna, orhideei i-ar prii un tub de neon sau o lampa cu raze UV, care sa fie aprins in jurul ei cel putin 10 ore pe zi.
Atunci cand nu au suficienta lumina, frunzele orhideei incep sa se capete o culoare mai inchisa. 

Ofera-i aer proaspat
      Orhideea este o floare care are intotdeauna nevoie de  aer proaspat. Aceasta sufera foarte mult si ajunge sa moara daca este tinuta in aer cald si inchis. Asigura-te ca aeristi zilnic camera in care se afla orhideea, pentru a mentine acesteia un climat cat mai propice. 

Asigura-i o temperatura optima
      Orhideea prefera temperaturi care se afla intre 15 si 19 grade Celsius noaptea  si intre 16 si 21 de grade ziua. Totusi, in perioada de inflorire, orhideile au nevoie de temperaturi de pana la 35 de grade vara si 21 iarna. 

Ofera-i apa
      Orhideea de interior iubeste umezeala , ceea ce inseamna ca ar fi bine sa optezi pentru un pulverizator, insa nu direct pe planta, ci deasupra si in jurul ei. 
De asemenea, atunci  cand pamantul de la suprafata se usuca, asigura-te ca ii oferi suficienta apa, in general dimineata. Totusi, nu lasa apa in farfuriuta ghiveciului, pentru ca surplusul de apa poate duce la putrezirea radacinilor. 

Fertilizeaza pamantul 
      O orhidee care primeste portia necesara de fertilizator, este o orhidee sanatoasa. Opteaza pentru un ingrasamant cu solubilizare rapida in apa, si aplica-l prin udare o data pe luna. 

Circulatia aerului
      Este esential ca spatiul in care se afla planta sa aiba o ventilatie foarte buna, pentru ca acest lucru impiedica ciupercile si bacteriile sa afecteze frunzele umede, stropite cu apa.  Ar fi bine sa montezi un ventilator in imediata apropiere a orhideei pentru a evita astfel de probleme.

duminică, 16 ianuarie 2011

Semnificatia florilor

Se vorbeste foarte mult despre flori, despre puterea lor si frumusetea care il surprinde pe om de fiecare data. Inca din Antichitate florile au capatat o importanta majora: ele sunt plante decorative, protejeaza de duhurile rele si il vindeca pe om de diferite boli. Florile au o anumita semnificatie, o simbolistica pe care oamenii o respecta in mod inconstient sau constient, ele nu se ofera niciodata la intamplare. Culoarea florilor va avea mereu o semnificatie. Pentru a-ti exprima dragostea, pasiunea trebuie sa oferi flori ce au nuante de rosu. Pentru a arata o dragoste ascunsa oferiti flori cu nuante de violet. Movul si albul simbolizeaza prietenia, rozul frumusetea. Pentru a va declara dragostea, nu ezitati sa oferiti lalele.

 Semnificatia florilor in functie de tipul florii:
Pentru a anunta o veste buna, pentru a va arata bucuria, oferiti un buchet de irisi sau lacramioare, asteri. Pentru incredere si fidelitate, crizantemele sunt ideale. Orhideea, floarea soarelui si graul simbolizeaza fertilitate, lacramioarele - tineretea si discretia. Crinul simbolizeaza maretia si puritatea
Trandafirul, crinul si orhideea simbolizeaza casatoria, unirea. Tandretea si sensibilitatea sunt reprezentate de iris, trandafirul rosu, crinul alb si garoafa. In acelasi timp floarea soarelui si garoafa sunt simbolul sanatatii. Orhideea mai poate arata seductia, senzualitatea si pasiunea. Mimoza simbolizeaza siguranta, talentul si gratia pot fi aratate daruid un buchet de garoafe, iar virilitatea - un buchet de floarea soarelui.

Floraria Roua

Floraria Roua, specializata in design floral va ofera posibilitatea de a alege dintr-o variata gama de modele. Fie ca este vorba de un simplu buchet de flori sau de buchetul miresei, floraria noastra va poate ajuta sa va exprimati sentimentele intr-un mod cat se poate de elegant.
Experienta si dorinta de a crea evenimente unice, reprezinta avantaje valoroase care ne definesc si ne individualizeaza. O mare varietate de produse, solutii si logistica eficienta adaptata clientilor nostri alcatuiesc amestecul care va va transforma orice moment din viata dumneavoastra intr-un eveniment de neuitat.
Va invitam sa ne treceti pragul pentru a descoperi o mare varietate de flori si pentru a alege aranjamentele si cadourile care vor infrumuseta orice eveniment din viata dumneavoastra. Echipa noastra va sta la dispozitie cu idei si sugestii pentru a va usura alegerea.

Va multumim ca ne-ati ales pe noi!

Servicii

Serviciile noastre includ decoratiuni florale pentru orice tip de eveniment.
Puteti accesa in partea stanga a paginii galeria foto cu produsele oferite de noi. Principala noastra prioritate este sa facem fiecare eveniment unic, creat special pentru gusturile si nevoile specifice fiecarui client.
Executam aranjamente florale pentru ocazii speciale (aniversari, evenimente, 1-8 Martie, Paste, Craciun si Anul Nou, Valentine's Day sau Halloween), apartamente, birouri, sedii de firma, ghirlande, coronite, cosuri, in stil clasic, european, ikebana, cu accesorii deosebite si moderne. 
 

Pentru nunti va oferim buchetele miresei, nasei si pe cele ale domnisoarelor de onoare, mini-buchetele butoniera, aranjamente florale pentru masa mirilor, mesele invitatilor si pentru masini, arcade ornate cu tul si flori, suport decorativ cu ornamente florale, lumanarile festive, servetele si diverse decoratiuni ale scaunelor si meselor.