Faceți căutări pe acest blog

duminică, 16 ianuarie 2011

Semnificatia florilor

Se vorbeste foarte mult despre flori, despre puterea lor si frumusetea care il surprinde pe om de fiecare data. Inca din Antichitate florile au capatat o importanta majora: ele sunt plante decorative, protejeaza de duhurile rele si il vindeca pe om de diferite boli. Florile au o anumita semnificatie, o simbolistica pe care oamenii o respecta in mod inconstient sau constient, ele nu se ofera niciodata la intamplare. Culoarea florilor va avea mereu o semnificatie. Pentru a-ti exprima dragostea, pasiunea trebuie sa oferi flori ce au nuante de rosu. Pentru a arata o dragoste ascunsa oferiti flori cu nuante de violet. Movul si albul simbolizeaza prietenia, rozul frumusetea. Pentru a va declara dragostea, nu ezitati sa oferiti lalele.

 Semnificatia florilor in functie de tipul florii:
Pentru a anunta o veste buna, pentru a va arata bucuria, oferiti un buchet de irisi sau lacramioare, asteri. Pentru incredere si fidelitate, crizantemele sunt ideale. Orhideea, floarea soarelui si graul simbolizeaza fertilitate, lacramioarele - tineretea si discretia. Crinul simbolizeaza maretia si puritatea
Trandafirul, crinul si orhideea simbolizeaza casatoria, unirea. Tandretea si sensibilitatea sunt reprezentate de iris, trandafirul rosu, crinul alb si garoafa. In acelasi timp floarea soarelui si garoafa sunt simbolul sanatatii. Orhideea mai poate arata seductia, senzualitatea si pasiunea. Mimoza simbolizeaza siguranta, talentul si gratia pot fi aratate daruid un buchet de garoafe, iar virilitatea - un buchet de floarea soarelui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu